Vrijwilligerswerk is een waardevolle aanvulling op de professionele zorg. Vrijwilligers dragen bij aan een warme huiselijke sfeer en kunnen extra persoonlijke aandacht geven aan onze bewoners. De vrijwilligers van Pro Senectute spelen een belangrijke rol bij activiteiten in het dagelijks leven, zoals bijvoorbeeld hulp, begeleiding, gezelschap bij:

  • koffiedrinken
  • maaltijden   
  • wandelingen
  • boodschappen doen
  • verzorging van planten en dieren
  • muzikale optredens

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Heeft u hiervoor interesse dan kunt u via onderstaande button het aanmeldingsformulier vrijwilliger invullen, waarbij u de locatie aangeeft van uw keuze.

AANMELDINGSFORMULIER VRIJWILLIGER

 

Johanniter Hulpverlening

Pro Senectute werkt samen met de Johanniter Hulpverlening. Alle vrijwilligers zijn (mede) daardoor verzekerd van een goede WA-verzekering en een interessant cursusaanbod. De Johanniter Hulpverlening organiseert jaarlijkse bijeenkomsten voor vrijwilligers.

Vrijwilligerstevredenheidsonderzoek

Eenmaal in de twee jaar wordt een Vrijwilligerstevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Uit het laatste onderzoek dat is gehouden, heeft Pro Senectute een 7,5 gemiddeld gekregen. Het contact met bewoners wordt door de vrijwilligers aangegeven als grootste motivator.

Download this file (Leaflet Jonge vrijwilligers Emmahof.pdf)Leaflet Jonge vrijwilligers Emmahof
Download
Download this file (Leaflet Jonge vrijwilligers Oranjestein.pdf)Leaflet Jonge vrijwilligers Oranjestein
Download
Download this file (mr-leaflet_vrijwilligers_algemeen.pdf)Vrijwilliger bij Pro Senectute flyer
Download
Download this file (vrijwilligersbeleid_pro_senectute.pdf)Vrijwilligersbeleid Pro Senectute
Download

Vanuit ons huis in Bosch en Duin zochten we naar een volgende stap. Via de bridgeclub had mijn echtgenote contact met een bewoonster van Oranjepark. De stap was snel gemaakt. Het is een heerlijk appartement aan de achterzijde met uitzicht op bomen en een vijver.

De heer Steijn
Bewoner Oranjepark, Soest