Emmahof bestaat uit drie oude herenhuizen aan de Emmastraat in Amsterdam-Zuid. Emmahof is een kleinschalige locatie met maar 29 appartementen. Het is een verpleeghuis voor bewoners met een zware zorgvraag vanaf zorgzwaartepakket (ZZP) 4. Zij ontvangen vergoeding voor wonen, verzorging en verpleging (intramuraal) via de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Dat kan ook op basis van het Volledig Pakket Thuis (VPT), alleen betaalt u dan de huur en servicekosten op particuliere basis. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) vraagt een eigen bijdrage voor zorglevering op basis van het eigen inkomen en vermogen. Zie nadere informatie op de homepage bij Wonen en Zorg en op de website www.cak.nl. 

De locatie ligt op een heel mooi punt op de hoek van De Lairessestraat vlakbij de Cornelis Schuytstraat, het Vondelpark, Het Concertgebouw en het museumkwartier. In dit historische pand heerst een warme huiselijke sfeer. In deze stadse omgeving biedt de binnentuin een oase van rust. Veel van de bewoners hebben altijd in deze omgeving gewoond en zijn bijzonder gehecht aan dit deel van Amsterdam.

 

Wonen

Emmahof beschikt over een ‘kleinschalige woning’, een woonkamer waar 8-10 bewoners met dementie (psychogeriatrische bewoners) overdag verblijven. Daar bieden onze medewerkers bewoners passende begeleiding en activiteiten voor het structureren van de dag en het geven van invulling aan de dag. 

De persoonlijke wijze waarop bewoners kwalitatieve zorg ontvangen, speelt een belangrijke rol in de warme en welkome sfeer in Emmahof. Bewoners kunnen gezamenlijk in de zitkamer dagelijks genieten van het ontbijt met verse producten. En dagelijks bereidt de kok een warme maaltijd voor de lunch in de gemeenschappelijke eetkamer. 

 

 Cliëntenraad Emmahof

 De heer E.F. Berkhout, voorzitter

 Mevrouw E.B.M. Grendel-den Ouden

 De heer S.P.F.M. Paardekooper

 Mevrouw C. Hollenberg

Vitaliteit zit niet alleen in technische innovaties. Voor bewoners is er al veel te behalen in het stimuleren van de eigen regie en zelfredzaamheid. Dat kunnen kleine dingen zijn, die heel belangrijk zijn in hun beleving en welbevinden. Denk aan het stimuleren van bijvoorbeeld een bewoner die graag zelf de kopjes op tafel wil zetten.


Locatiemanager