Omdat Tusselerhof gesloopt is vanwege nieuwbouw op dezelfde plek, zijn de bewoners in juni 2018 voor twee jaar tijdelijk gehuisvest op:

Bosweg 1, 7241 JH Lochem 
T 0573 256 231 
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In het voorjaar van 2018 is het oude pand Tusselerhof gesloopt en gereed gemaakt voor nieuwbouw op dezelfde mooie plek in het groen, vlakbij de Paasberg en nabij het centrum van Lochem. In juni 2018 zijn de bewoners voor twee jaar tijdelijk gehuisvest in het Sint Josef (een voormalig klooster) op de Bosweg 1 in Lochem. Ook deze tijdelijke huisvesting ervaren bewoners als een harmonieuze en gastvrije omgeving.

In Tusselerhof leveren we persoonlijke zorg en begeleiding op basis van de achtergronden, wensen en behoeften van onze bewoners. Wij vinden het belangrijk dat bewoners zich vrij voelen om eigen keuzes te maken en vanuit eigen regie invulling kunnen geven aan hun levensfase, zolang zij dit kunnen. Uiteraard worden de mantelzorgers hier nauw bij betrokken.

Deze tijdelijke huisvesting van Tusselerhof heeft 46 eenpersoons appartementen en één tweepersoons appartement. Daarnaast 2-3 kamers voor tijdelijk verblijf bij herstel na ziekte of operatie of ter overbrugging voor verblijf elders. Voor familie en bewoners van de woonlocaties in Lochem is er tevens een logeerkamer beschikbaar.

Er zijn veel ruime en fraai ingerichte algemene ruimtes zoals een salon en een eetzaal. Hier vinden de gezamenlijke maaltijden plaats en de dagelijkse koffie en thee en diverse activiteiten. Uiteraard is overal in het pand rekening gehouden met zowel veiligheid als sfeer.

Bouwplan

De verwachting is dat de bouw medio 2020 gereed is. Tussen de twee vleugels bevindt zich de transparante ontmoetingsruimte met mooi uitzicht op de groene omgeving.
Hier bevindt zich de entree, het restaurant met veranda en terras aan voor- en achterzijde. Tevens komen er ruimtes voor een kapsalon en fitness.
Het nieuwbouwplan heeft allure en de uitstraling van onze medewerkers zal hier straks bij aansluiten. Naast kwalitatieve zorgverlening, zal de aandacht uitgaan naar hospitality (gastheerschap).

 Cliëntenraad Tusselerhof

 Heer E.J. Mutsaerts, voorzitter 

 Mevrouw J. Martin secretaris

 Mevrouw C.C.H. Moritzen-Rutgers

Mevrouw P. Wolfraad

 Mevrouw A. Oprel-van Riel

 Heer W. Laman Trip

 Heer A. Dolmans

Als het onze tijd is om ons huis in het groen te verlaten, is het fijn te weten dat Pro Senectute een plek heeft waar we met gelijkgestemden kunnen wonen. Een plek waar we ons thuis kunnen voelen en waar waarden zoals saamhorigheid, contact en steun de basis vormen voor het ontmoeten en samen leven. Wij zullen ons als Vriend van Pro Senectute daarvoor inzetten.

De heer en mevr. Dudok van Heel-De Goede
Vrienden Vereniging Pro Senectute