18 januari 2019

In de nacht van 16 op 17 januari is brand ontstaan in een appartement op de derde étage van onze woonlocatie Oranjepark in Soest. Daarbij is de bewoner van het appartement tot ons groot verdriet omgekomen. Ons medeleven gaat uit naar de familie, waarmee we nauw contact hebben.

Door adequaat optreden van bewoners en medewerkers was de brandweer snel ter plekke om erger te voorkomen. En werden de bewoners opgevangen.

Er wordt op dit moment hard gewerkt een de schoonmaak en renovatie van de schade aan de gevel, ramen, deuren, het betreffende appartement en enkele omliggende appartementen die water-, rook-, en roetschade hebben opgelopen. Eén echtpaar logeert tijdelijk elders, omdat hun appartement op dit moment nog niet geschikt is voor bewoning.

Met de bewoners gaat het goed, ze hebben zich er krachtig doorheen geslagen. Wij hebben daar enorm veel bewondering voor. Gisterenavond was de rust alweer voelbaar in het drukbezochte restaurant. Er werd vanzelfsprekend veel gepraat over de gebeurtenissen van de dag. Daar was tevens aandacht voor vanuit de locatiemanager Mieke Vos en de medewerkers. Ook de komende dagen zullen we daar prioriteit aan geven.

We zullen we ons blijven inzetten voor een veilige omgeving, waar de bewoners harmonieus met elkaar wonen en zich thuis voelen.

In deze functie blijft het de grootste uitdaging onze bewoners elke dag weer een mooie dag te bezorgen en daar zal ik me met hart en ziel voor inzetten. We zullen de komende jaren blijven bouwen op wat er in gang is gezet en meer en meer investeren in digitalisering.

Rein Souwerbren
Lid Raad van Bestuur