Khalid

Op dinsdag 23 november jl. ging een splinternieuwe incompany opleiding voor BBL-studenten binnen onze organisatie van start. Deze opleiding wordt georganiseerd door Pro Senectute in samenwerking met opleidingsorganisatie Oppstap.

Bij deze unieke opleiding is gekozen voor maatwerk. Studenten van verschillende locaties en ook van verschillende niveaus opleiding Helpende Zorg en Welzijn en verzorgende IG worden gezamenlijk opgeleid. De opleidingen zijn intensiever en daardoor korter, respectievelijk 9 maanden en 18 maanden. Een zorgvuldige intake van de studenten ging aan de start van deze opleiding vooraf.

De nadruk ligt op leren in de praktijk en daarbij zijn goede studievoorwaarden en werkbegeleiding een belangrijke sleutel tot succes. Naast de studenten worden de werkbegeleiders ook opgeleid om hun rol zo goed mogelijk te vervullen. Samen leren en ontwikkelen; daar gaat het om!
Eén van de studenten aan deze opleiding is Khalid Najim, zorgmedewerker op locatie Oranjestein in Doorn.

“De opleiding bevalt héél goed! Ik wil mezelf ontwikkelen en daarom ga ik verder met studeren. Ik heb net mijn opleiding tot welzijnsmedewerker afgerond en nu ga ik verder in de opleiding tot helpende. Mijn volgende doel is dat ik graag de opleiding tot verzorgende IG wil gaan volgen. Maar ik richt me natuurlijk eerst op mijn huidige opleiding!

De opleiding is nu online maar dat gaat goed. We krijgen op onze opleidingsdag veel informatie. Vorige week heb ik mijn boeken gekregen en we krijgen ook online opdrachten om uit te werken. De opleiding bouwt zich langzaam op. Alles is heel duidelijk en dat is prettig.
In mijn functie op de locatie help ik bij ADL maar ik word ook ingezet op Welzijn. Eigenlijk bevalt alles mij prima en vind ik de werkzaamheden heel prettig om te doen. Ik vind het fijn dat ik binnen Pro Senectute de mogelijkheid krijg een opleiding te volgen en zo door te groeien.”

Gezien en gehoord worden, dat is een belangrijk credo binnen Pro Senectute. We bieden professionele en persoonlijke zorg. Om dit in de praktijk te realiseren, betekent dit dat samen leren en samenwerken gericht zijn op deze elementen die kenmerkend zijn voor onze kwaliteit. Deze basis vormt het uitgangspunt van de opleidingen.