Vrijwilligerswerk is een waardevolle aanvulling op de professionele zorg. Vrijwilligers dragen bij aan een warme huiselijke sfeer en kunnen extra persoonlijke aandacht geven aan onze bewoners. De vrijwilligers van Pro Senectute spelen een belangrijke rol bij activiteiten in het dagelijks leven, zoals bijvoorbeeld hulp, begeleiding, gezelschap bij:

  • koffiedrinken
  • maaltijden   
  • wandelingen
  • boodschappen doen
  • verzorging van planten en dieren
  • muzikale optredens

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Heeft u hiervoor interesse, dan kunt u via onderstaand schema contact opnemen met de locatie van uw keuze.

VRIJWILLIGERSCOORDINATOREN/AANSPREEKPUNTEN

 

Locatie

 

Contactpersoon

 

E-mail

 

Telefoonnummer

 

Spaar en Hout
Haarlem

Caro Molenaar

 

023 531 55 55

 

Wildhoef
Bloemendaal

Nuran Yildiz

 

023 510 07 30

 

Oranjestein
Doorn

Monique Polman

 

0343 473 636

Tusselerhof
Lochem

Anita Konijnenberg

0573 256 231

Oranjepark
Soest

Mieke Vos

 

035 601 04 10

Waalsdorp
Den Haag

Suze van Buuren

 

070 324 50 47

 

Emmahof
Amsterdam

Jeroen Koning

 

020 679 60 69

 

Johanniter Hulpverlening

Pro Senectute werkt samen met de Johanniter Hulpverlening. Een organisatie die werkt mét mensen (vrijwilligers) en vóór mensen. De vrijwilligers van de Johanniter Hulpverlening zetten zich in voor diegenen die door ziekte, ouderdom, een beperking of sociaal isolement minder vanzelfsprekend kunnen meedoen in de samenleving. De vrijwilligers van Johanniter nemen praktische drempels weg, zorgen voor plezierige momenten en creëren een breed scala aan ontmoetingen. Hiermee verrijken zij het leven van alle betrokkenen.

Kijk ook eens op de Johanniter-pagina over omgaan met demente bewoners.

Al onze vrijwilligers zijn via de Johanniter Hulpverlening verzekerd van een goede WA-verzekering en een interessant cursusaanbod. De Johanniter Hulpverlening organiseert jaarlijkse bijeenkomsten voor vrijwilligers.

Vrijwilligerstevredenheidsonderzoek

Eenmaal in de twee jaar wordt een Vrijwilligerstevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Uit het laatste onderzoek dat is gehouden, heeft Pro Senectute een 7,5 gemiddeld gekregen. Het contact met bewoners wordt door de vrijwilligers aangegeven als grootste motivator.

Download this file (Leaflet Jonge vrijwilligers Oranjestein.pdf)Leaflet vrijwilligers Oranjestein
Download
Download this file (Leaflet Jonge vrijwilligers Emmahof.pdf)Leaflet vrijwilligers Emmahof
Download
Download this file (vrijwilligersbeleid_pro_senectute.pdf)Vrijwilligersbeleid Pro Senectute
Download
Download this file (mr-leaflet_vrijwilligers_algemeen.pdf)Vrijwilliger bij Pro Senectute flyer
Download

Vitaliteit zit niet alleen in technische innovaties. Voor bewoners is er al veel te behalen in het stimuleren van de eigen regie en zelfredzaamheid. Dat kunnen kleine dingen zijn, die heel belangrijk zijn in hun beleving en welbevinden. Denk aan het stimuleren van bijvoorbeeld een bewoner die graag zelf de kopjes op tafel wil zetten.