Op donderdag 5 september ontving Linda Gols (locatiemanager) in zorglocatie Spaar en Hout, het bronzen certificaat uit handen van Adriaan van Engelen, directeur Milieu Platform Zorgsector. Dit gebeurde in aanwezigheid van Katja Adrichem, beleids-/account-medewerker duurzaamheid, afd. Economie, Cultuur, Duurzaamheid en Wonen van de gemeente Haarlem. Hiermee is Spaar en Hout koploper op het gebied van duurzaam ondernemen in de intramurale zorg.

certificaat MPZ 2019

In 2017 ondertekende de bestuurder van Pro Senectute, Rein Souwerbren, de overeenkomst met Green Deal Zorg. Hiermee zette Pro Senectute de eerst stap naar een duurzame organisatie. “We zijn trots op het behaalde certificaat voor Spaar en Hout. Pro Senectute is druk bezig duurzamer te ondernemen om milieuwinst te behalen en kosten te besparen. Het streven daarvoor is 20% energiebesparing in 2-3 jaar. We zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de gehele organisatie.”, aldus Souwerbren.

“Spaar en Hout is een van de koplopers op het gebied van duurzaam ondernemen in de intramurale zorg. Komend jaar moeten alle zorginstellingen in Nederland vanuit de afspraken van het Klimaatakkoord aan de slag voor een eerste concept CO2 reductieplan richting 50% CO2 reductie in 2030 op weg naar klimaatneutraal.” licht Van Engelen toe.

Gols: “Naast onze zorglocatie Oranjestein in certificaat MPZ2 2019Doorn, dient nu ook Spaar en Hout als voorbeeld voor de andere locaties van Pro Senectute. Nu de kennis en kunde voldoende is gebleken, kunnen we dit snel verder brengen in de gehele organisatie.”

Geert-Jan Kok (teamleider dienstverlening): “Soms zijn het kleine aanpassingen, die op termijn veel winst opleveren. Denk aan het vervangen van TL-verlichting door led-verlichting. Deze zijn wel tweemaal zo duur, maar gaan meer dan dubbel zo lang mee. Waardoor de investering zichzelf weer terugverdient. Zo kunnen we een aantal zaken milieubewuster organiseren. Met behulp van logboeken over gas-, water- en elektriciteitsstanden, zijn de CV-ketels energiezuinig ingesteld. Het Milieu Platform Zorgsector heeft hier een handige Milieuthermometer voor uitgegeven. Verder letten we op duurzaamheid bij inkoop zoals energiezuinige apparaten, vervoer, voeding en doen we aan afvalscheiding.”

BRONZEN CERTIFICAAT MILIEU PLATFORM ZORGSECTOR voor Tussenhout / Spaar en Hout

Op donderdag 27 februari ontving Geert-Jan Kok (teamleider dienstverlening) in Tussenhout (zorglocatie van Spaar en Hout), het bronzen certificaat ...

Lees meer

CO2 Milieubarometerrapport

CO2 Milieubarometerrapport Spaar en Hout

Lees meer

BRONZEN CERTIFICAAT MILIEU PLATFORM ZORGSECTOR

Op 5 september ontving Zorglocatie Spaar en Hout bronzen certificaat Milieu Platform Zorgsector.

Lees meer

Dochter schenkt snoezelbadkamer aan bewoners Tussenhout, Haarlem

Op dinsdag 20 augustus 2019 vond in Tussenhout de feestelijke opening plaats van de nieuw ingerichte snoezelbadkamer.

Lees meer

Locatie Spaar en Hout in Uitblinkers in de zorg!

Trots zijn we op een prachtig artikel van de organisatie Uitblinkers in de zorg over het kerstdiner voor de bewoners in Spaar en Hout in Haarlem. Dankzij de inspanningen van de medewerkers op deze locatie konden de bewoners genieten van...

Lees meer